Tourinform irodák korszerűsítésének elősegítése

 

Egymilliárd forintból újulhatnak meg a Tourinform irodák

Országszerte közel 90 iroda pályázhat
infrastrukturális és szolgáltatásfejlesztésre

 

Egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít Magyarország Kormánya a hazai Tourinform irodák infrastrukturális és szolgáltatásfejlesztésére. Az országszerte mintegy 90 irodát érintő pályázatra május 15-étől jelentkezhetnek Tourinformok fenntartói. A támogatás a második eleme a Kormány által áprilisban indított, a turizmus fejlesztését és versenyképességének erősítését célzó, három pillérből álló, 15 milliárd forint keretösszegű ágazati támogatási konstrukciónak.    

Évente mintegy 2 millió vendégmegkeresést kezelnek a hazai Tourinform irodák, amelyek amellett, hogy információval szolgálnak a vendégek számára, élménynövelő szolgáltatásokat nyújtanak, valamint kiemelt szerepet játszanak a lokális turizmusszervezésben is. A közel 90 irodás hálózat így amellett, hogy az ország- és desztinációimázs fontos építőeleme, a hazai turisztikai intézményrendszer meghatározó szereplője és háttértámogatója is.

Ezt felismerve a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a korábbi években már jelentős hangsúlyt fektetett a Tourinformok fejlesztésére: eddig összesen 32 iroda újulhatott meg, mintegy 670 millió forint értékben. A május 6-án induló, összesen 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosító A Tourinform irodák korszerűsítésének elősegítése című programmal az MTÜ és a szakmai szervezetek javaslatára ezt a munkát folytatja a Kormány. A pályázaton a Tourinform névhasználati szerződéssel rendelkező irodák fenntartói indulhatnak, az elnyert támogatásokat a Tourinformok, vagy azok információs pontjainak infrastrukturális fejlesztésére, az irodák költözéséhez kapcsolódó fejlesztésekre, továbbá eszközbeszerzésre és szolgáltatásbővítésre használhatják fel.

A két komponensből álló program keretében azok az irodák, amelyek korábban nem részesültek támogatásban belsőépítészeti, épületgépészeti, energetikai felújításokra, vonzó és kulturált irodai környezet, valamint hangulatos, akadálymentesített fogadóterek, munkaállomások kialakítására pályázhatnak. A Program „A” komponense várhatóan 20-25 iroda megújulását segítheti, irodánként 35 millió forint támogatásból.

A „B” komponens keretében pedig a korábbi években megújult és egységes arculattal rendelkező Tourinformok közül 10-15 iroda nyerhet pályázónként 10 millió forint támogatást. Ezt a személyes látogatóforgalom, valamint az e-mail-es és telefonos ügyfélkezelések számának emelését, a területen működő turisztikai szolgáltatókkal való kapcsolat élénkítését és a térségi keresztpromóció javítását célzó szolgáltatásaik és kapacitásaik növelésére, új szolgáltatások bevezetésére fordíthatják.

A pályázatok benyújtására 2024.05.15. napjától van lehetőség.
Benyújtás határideje: 2024.06.14.

 


 

Pályázati felhívás – Tourinform irodák korszerűsítésének elősegítése „A” komponens

Pályázati felhívás – Tourinform irodák korszerűsítésének elősegítése „B” komponens

 


Mellékletek:

  • Nyilatkozat átláthatóságról: PDF | DOC
  • De minimis nyilatkozat PDF | DOC
  • Nyilatkozat nyitvatartásról PDF | DOC
  • Tulajdonosi hozzájárulás PDF | DOC

 


Segédletek:

 


TÉRKŐ

A pályázatok benyújtására, mindkét konstrukció esetében, kizárólag a Turisztikai Projekt Értékelő és Követő Rendszerben (TÉRKŐ) van lehetőség.