vidéki vendéglátóhelyek támogatása

Záró beszámoló 

 

A Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése pályázat Záró beszámolójának benyújtására szolgáló felület a Turisztikai Projekt Értékelő és Követő Rendszer, a TÉRKŐ.

Záró beszámolót a TÉRKŐ rendszeren keresztül 2024. december 17-től lehet benyújtani.
Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi dokumentumokat, mert ezek a Záró beszámoló benyújtásához szükséges információkat, teendőket tartalmazzák.

 

 

Záró elszámolások benyújtási határideje pályázati felhívásonként

ütemek üzlettípus projektkód benyújtási időszak a projekt fizikai befejezésének végső dátuma záró beszámoló benyújtási határidő
I. ütem étterem TFF-4-1-1-A-2024 2024.05.27 - 2024.06.28. 2025.02.28 A záró beszámoló benyújtásának végső határideje a projekt fizikai befejezését (az utolsó
projekttevékenység fizikai teljesítése) követő 60. nap.
II. ütem cukrászda TFF-4-1-1-B-2024 2024.07.02 - 2024.08.01. 2025.03.31.
III. ütem zenés- táncos szórakozóhely
alkalmi vendéglátóhely
TFF-4-1-1-C-2024 2024.08.05 - 2024.09.05. 2025.04.30
IV. ütem kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely TFF-4-1-1-D-2024 2024.09.09 - 2024.10.09. 2025.05.31
V. ütem büfé TFF-4-1-1-E-2024 2024.10.15 - 2024.11.30 2025.06.30
I. ütem újra étterem újranyitás TFF-4-1-1-A-2024-001740 kezdetű azonosítószámtól 2024.11.04 - 2024.12.04 2025.06.30.

  


Ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek

 

Újra megjelenteti Magyarország Kormánya az összesen 13 milliárd forint értékű, a vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelését célzó támogatási programján belül az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek szóló felhívást. Ez a kör a program indulásakor elsőként pályázhatott az üzletenként lehívható egymillió forint értékű támogatásra. Az iparági visszajelzések alapján ugyanakkor a munkahelyteremtés és a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében jelentős volt az igény a felhívás ismételt megnyitására. Az üzemeltetők most december 4-éig adhatják be kérelmeiket.

 

A vidéki, egész évben nyitva tartó éttermek szektorális súlyát mutatja, hogy a program keretében ez idáig benyújtott közel 3000 pályázat több mint fele, mintegy 1600 ebből a körből érkezett. „A vendéglátóipar jellemzője, hogy folyamatos beruházásokat igényel.  Az energiahatékonysági projektek nemcsak a költségek csökkentésében, hanem a környezettudatosság növelésében is fontos szerepet játszanak, amely ma már alapvető elvárás a vendégek részéről is. A szolgáltatások eszközbeszerzések által javuló színvonala és az üzemeltetési hatékonyság növelése pedig a hosszú távú gazdasági stabilitást segíti. A program továbbá hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, a meglévő munkahelyek megőrzéséhez is” – emelte ki Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Az ágazati támogatási program most meghirdetett ütemében december 4-éig adhatják be igényeiket az egész évben nyitva tartó vidéki éttermek. A részvétel minimális adminisztrációt igényel, amiben ügyfélszolgálat is segíti a pályázókat. Kérdéseiket a +36 1 550-1855-ös telefonszámon, illetve a turisztika@1818.hu e-mail címen keresztül tehetik fel.

 


 

Országszerte 2800 vidéki büfé hívhat le egymillió forintos támogatást

 

Összesen 2,8 milliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra pályázhat október 15-étől országszerte 2800 vidéki, egész évben nyitva tartó büfé. Az üzletenként egymillió forint értékű támogatást korszerű konyhatechnológiai és a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök, készletek beszerzésére fordíthatják az igénylők. De felhasználhatják energiahatékony és gazdaságos üzemelést támogató fejlesztésekre, vagy akár nagyobb beruházásokhoz is. A november 30-áig tartó pályázat immár ötödik üteme a Magyarország Kormánya által a vidéki vendéglátóhelyek támogatására indított 13 milliárd forint értékű programjának.

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség javaslatára idén májusban kiírt nagyértékű fejlesztési pályázat célja, hogy mérsékelje a hazai turizmus területi koncentrációja következtében a vidéki szolgáltatókat érintő relatív versenyhátrányt. A korábbi szakaszokban az egész évben nyitva tartó vidéki éttermek, cukrászdák, zenés-táncos szórakozóhelyek, alkalmi vendéglátó üzletek, kávéházak és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhelyek hívhattak le támogatást. A program további szakaszaiban pedig az italüzletek és bárok adhatják majd be igényeiket.

Az üzemeltetők egészen november 30-áig adhatják be igényeiket a Nemezti Turisztikai Adatszolgáltató Központ rendszerén keresztül.   

Az Ügyfélszolgálatot a +36 1 550-1855-ös telefonszámon hívhatják az érdeklődők, illetve elérhetik, a turisztika@1818.hu e-mail címen keresztül is.

 


Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése I. ütem (újranyitott) – Étterem TFF-4.1.1-A-2024 LEZÁRT


Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése V. ütem – Büfé TFF-4.1.1-E-2024 - LEZÁRT


Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése IV. ütem – Kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely TFF-4.1.1-D-2024 - LEZÁRT


Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése III. ütem – Zenés-táncos szórakozóhely és Alkalmi vendéglátóhely TFF-4.1.1-C-2024 - LEZÁRT


Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése II. ütem – cukrászda TFF-4.1.1-B-2024 - LEZÁRT


Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése I. ütem – étterem TFF-4.1.1-A-2024 - LEZÁRT


Mellékletek:

 


 

Gyakran ismétlődő kérdések